Post-HBO BIM Coördinator opleiding

Post-HBO BIM Coördinator opleiding: kickstart van jouw BIM carrière.

Word jij de eerste post-hbo’er met BIM-kwalificatie? De opleiding BIM Coördinator is niet de zoveelste training. Het is de meest uitgebreide en intensieve opleiding die jou als BIM-specialist op hbo-niveau alle fundamentele kennis bijbrengt die bij je rol als BIM Coördinator past.

Kleine groepen, veelzijdig aandacht
Deze opleiding geeft niet alleen aandacht aan technische, functionele en vakinhoudelijke eisen. Ook coaching, management en persoonlijke ontwikkeling maken onderdeel uit van deze opleiding. Daarom werken we bij BIMpuls® in kleine groepen van maximaal 10 personen. Ook maken individuele coaching en een persoonlijkheidsanalyse (DISC) onderdeel uit van deze opleiding.

De opleiding BIM Coördinator: relevant, actueel en toekomstbestendig
In de visie van TVVL is BIM een nieuwe integrale werkwijze. Met als focus samen een bijdrage te leveren aan een duurzame, succesvolle en toekomstgerichte bouw- en installatiebranche. De BIM Coördinator speelt in deze ontwikkeling een sleutelrol, jij dus. Daarom ontwikkelden we samen met ervaren BIM partners een unieke post-hbo opleiding waarin persoonlijke aandacht en coaching een centrale rol vervullen.

Volwaardig BIM Coördinator
Na het volgen van de opleiding BIM Coördinator ben je in staat om, samen met jouw BIM team, een gevalideerd model op te leveren dat voldoet aan de gestelde kaders. Het BIM uitvoeringsplan vormt daarvoor de basis.

Bedoeld voor de ‘BIM professional’
Deze opleiding is gericht op de ‘BIM professional’ met relevante installatietechnische BIM kennis. Als deelnemer denk jij vanuit het BIM-model en wil je het verschil maken met het succesvol afronden van een BIM-project.

Vooropleiding
Je hebt minimaal werk- en denkniveau van een technische mbo-niveau 4-opleiding met relevante werkervaring in BIM-projecten in de installatiebranche.

Veel persoonlijke aandacht
Bij de start van de opleiding voert BIMpuls® bij jou een persoonlijkheidsanalyse uit aan de hand van DISC. Tijdens de cursus zijn er 3 momenten waar je één-op-één met jouw coach in gesprek gaat over je persoonlijke leerdoelen. Tijdens de cursusdagen voer je opdrachten uit en breng je het geleerde in de praktijk.

Inhoud
De opleiding is opgebouwd uit 15 lesdagen bestaande uit de volgende onderdelen.

Les 1: Kick-off en BIM wat is dat nou?

Les 2: Kaders/Proces denken.

Les 3: BIM protocol.

Les 4: BIM standaarden.

Les 5: Beïnvloeden en overtuigen.

Les 6: Navisworks.

Les 7: Onderhandelen.

Les 8: Beheers ik alle verschillende aspect modellen? (Solibri)

Les 9: Overdracht.

Les 10: Coördinatiesessie.

Les 11: Coachend leiderschap.

Les 12: Time management.

Les 13: Lean Denken.

Les 14: Feedback; hoe maak ik mezelf en anderen beter?

Les 15: Eindevaluatie.

Veelzijdig cursusmateriaal
Via de leeromgeving krijg je toegang tot praktische checklists (A4 en digitaal) voor de aangereikte cursusonderdelen. Deze kun je als deelnemer direct toepassen. Het etlesmateriaal biedt visualisaties en gedigitaliseerde flip-overs.

Ervaren docenten
De docenten zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en didactische vaardigheden. Zij zijn in staat in de lessen de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten, uiteraard naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur.

Sterke partners
BIMpuls®, BIM Creators en Bluetech Engineering hebben deze opleiding exclusief ontwikkeld voor TVVL.

Interesse?
Wil je meer weten over deze Post-HBO BIM Coördinator opleiding van BIMpuls®? Bel of mail ons gerust met al je vragen.