Agile

Flexibel inspelen op veranderingen?

Met Agile/Scrum ontwikkelt u snel, binnen budget én succesvol

De druk om uw projecten snel, binnen budget én 100% succesvol op te leveren groeit. In een omgeving waarin verandering de enige constante is. Dit vereist een ontwikkelmethode met minimaal risico & maximaal rendement. Die methode ís er en heet Agile/Scrum. Met BIMpuls® ontdekt u snel hoe deze methode werkt, de vele voordelen ervan én hoe u dit specifiek voor uw projecten toepast. Wilt u uw slagkracht vergroten en snel meters maken tijdens voortdurend veranderende omstandigheden? Agile/Scrum maakt uw organisatie wendbaar, veerkrachtig en vergroot uw slagkracht.

Tussentijds bijsturen voor een goed eindresultaat
De praktisch bewezen en theoretisch onderbouwde Agile/Scrum methode wint snel terrein. Zowel bij grote als bij de kleinere bedrijven. Ook de bouw- en installatiesector krijgt met deze methode meer grip op projecten. Met Agile/Scrum haalt u snel een effectieve en flexibele manier van werken naar uw team.

Het mes snijdt aan twee kanten:

  • Uw projecten levert u productiever op.
  • Tussentijdse problemen tackelt u snel en succesvol.

Spelregels voor Agile/Scrum
Agile/Scrum is een ideale methode als deze twee criteria op uw bord liggen: 1.) U weet nog niet exact hoe u bepaalde projecttaken gaat aanpakken en 2.) Tijdens het ontwikkelproces verwacht u veel veranderingen en onzekerheden. Zoals bij de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Of binnen projecten waarin veranderende omstandigheden of klantwensen de toon zetten.

De kern: sprinten en bijsturen
Agile/Scrum betekent dat uw team binnen een project kort-cyclisch ontwikkelsprinten trekt. Dit levert deelproducten op waarop uw team vervolgens direct feedback ophaalt bij interne of externe klanten. Uw winst? U gaat intern effectiever om met uw resources én uw oplevering sluit aan op de wensen van uw klant. Kortom, met zo min mogelijk inspanning realiseert uw team een maximale klantwaarde.

Programma Agile/Scrum van BIMpuls®
Met Agile/Scrum werkt u in kleine en nauw samenwerkende multidisciplinaire projectteams. Dus compacte teams, snel sprinten en flexibel grote veranderingen doorvoeren zonder de traditionele bureaucreatie en ellenlange projecten! Deze werkwijze leert uw team elke gewijzigde situatie snel te omarmen. Van veranderingen maakt u verbeteringen.

Leer de impact in de praktijk
Tijdens het programma leert en ervaart u de impact van Agile/Scrum in uw eigen werk. Uiteraard aan de hand van uw eigen praktijkvoorbeelden!

–       U werkt in Agile/Scrum teams waarin ieder teamlid een eigen taak oppakt.

–       Beslissingen nemen we gezamenlijk.

–       We maken eenvoudig helder welke taken afgerond zijn en welke nog openstaan.

Een verrijking voor een veelheid aan doelgroepen
Het programma is een verrijking voor een veelheid aan doelgroepen binnen de bouw- en installatiesector: van leidinggevenden, projectleiders, calculators, werkvoorbereiders, modelleurs, engineers en leidinggevende monteurs tot en met marketingmedewerkers en de ICT-afdeling. 

Maximaal resultaat in minimale tijd
We werken in compacte (online) workshops van een dagdeel. Daarna geven we de begeleiding op de werkplek. BIMpuls® werkt altijd met onderwerpen uit úw praktijk. Dus kost de voorbereiding en uitwerking feitelijk niets. Het gaat immers altijd over uw werk en levert dus direct toepasbaar voordeel op!

Investering vanuit aanbod op maat
Omdat geen enkele installateur hetzelfde is, maken wij het trainingsaanbod op maat! Dit doen wij op basis van een uitgebreid intakegesprek eventueel aangevuld met een 0-meting. Hoeveel uw bedrijf investeert is afhankelijk van de omvang en aantal deelnemers zoals wij dat met elkaar samenstellen.

Interesse?
Bel of mail en stel al uw vragen. Wij introduceren u snel in de efficiënte wereld van Agile/Scrum.


Contact opnemen