BIM2FIELD

BIM2FIELD bouwt (virtuele) brug tussen kantoor en uitvoering!

Bent u al een tijdje op weg om BIM in uw organisatie te laten groeien? Dan is nu hét moment om de uitvoering maximaal te laten profiteren van het BIM-ontwerp. Hoe? Door het 3D BIM-model toegankelijk te maken voor de uitvoering met BIM2FIELD. Dit levert u een (virtuele) brug op tussen kantoor en de uitvoering. Een brug die verbindt en informatie deelt. En een digitale weg vormt tussen wat er op kantoor ontworpen is en in de uitvoering gemaakt wordt. Maar ook voor wat er tijdens dat uitvoeringsproces verandert.

Vier grootste voordelen (virtuele) brug:

  • Uitvoeringsinformatie arriveert op het juiste moment op de bouwplaats.
  • Informatie van de bouwplaats vind je terug in je model als ‘as build’ gegevens.
  • Alle relevante informatie voor de revisieoverdracht bij oplevering.
  • Correcte informatie voor het beheer en onderhoud.

Bouwen aan vertrouwen
Het programma BIM2FIELD brengt de juiste uitvoeringsinformatie gestandaardiseerd van kantoor naar de uitvoering en weer terug. BIMpuls® helpt u met inzicht krijgen in welke systemen er zijn en met het maken van uw juiste keuzes. We gaan intensief met de betrokken medewerkers van uw kantoor en uitvoering aan de slag. De winst? Een gedragen oplossing omdat de betrokken medewerkers worden gehoord en gewaardeerd om hun input. We bouwen aan vertrouwen en een maximale samenwerking en dus aan een gedragen overdracht van informatie.

Praktisch programma dat u direct waarde oplevert
Uiteindelijk is geen enkele installateur gelijk, dus stellen wij samen met u het programma op maat samen. Onze trainer/werkplekbegeleider start met een intake met de betrokken medewerker(s). Op basis van deze input bepalen we samen waar jullie praktisch gezien het meeste voordeel van hebben. Samen maken we een programma dat jullie als gegoten zit.

Onze werkwijze? Lean & Agile
De filosofie Lean richt zich op het realiseren van een maximale waarde met zo min mogelijk verspilling van arbeids- en productiemiddelen. Door faalkosten te voorkomen dalen de operationele kosten en verbeteren bedrijfsresultaten.

Agile/Scrum
De Agile/Scrum methodiek die we hanteren bij het BIM2FIELD programma betekent dat uw team binnen het programma kort-cyclisch ontwikkelsprinten trekt. Dit levert deelproducten op waarop het betrokken team in het BIM2FIELD programma vervolgens direct feedback ophaalt bij collega’s. Het resultaat? Een gedragen eindresultaat.

Hoeveel tijd kost het?
We werken in compacte online workshops of trainingen van maximaal 2 tot 4 uur. Daarnaast begeleiden we jullie op de werkplek. Omdat dit programma toegespitst is op het naar de bouwplaats brengen van BIM vragen we inzet om een “bedrijfs-standaard” te maken. De borging van de standaarden in de pilotprojecten zorgt ervoor dat deze direct tijdens een project kan worden getoetst en dus direct in het project voordeel oplevert.

Gunstige werkomgeving is cruciaal
Verbeteren kunnen wij niet alleen; wij hebben de ondersteuning van de deelnemers aan het verbeterteam en directie nodig om de beoogde veranderingen tot een succes te maken. Voorwaarde is ook dat de medewerkers (waar nodig) tijd krijgen om aan verbeteringen te kunnen werken.

Een investering op maat
Hoeveel uw bedrijf investeert voor wat betreft geld en tijd is afhankelijk van de omvang van het programma en aantal deelnemers zoals wij dat met elkaar samenstellen.

Interesse?
Bel of mail en stel gerust al uw vragen. Wij introduceren bij u graag de voordelen van het programma BIM2FIELD!