GoedBeterBest Lean

GoedBeterBest Lean. Geen toverwoord maar een wérkwoord

Hoe krijg ik stabiliteit in mijn projectrealisatieproces? Wat kan ik slimmer aanpakken met behulp van digitale oplossingen? Zoals werken met het veelbelovende BIM. Hoe kan ik met prefab mijn doorlooptijden verkorten en de kwaliteit verhogen? Herkent u deze vragen? Dan is uw organisatie toe aan Lean.

De waan van de dag regeert
Veel organisaties leven door de huidige economische druk met de waan van de dag. Projecten laten zich lastig realiseren binnen de gestelde doelen en de faalkosten stijgen. Ook processen en interne of externe samenwerkingen stagneren. Opgeteld hebben deze factoren een grote impact op uw bedrijfsresultaat. Het goede nieuws? Dit kan anders! Niet met een toverwoord, maar een wérkwoord: Lean.

Een keuze voor Lean is een keuze voor succes
Wilt u maximale waarde voor uw opdrachtgevers realiseren? En tegelijkertijd zelf mooie resultaten neerzetten? Zoekt u grip op uw processen en wilt u faalkosten verlagen? Wilt u het arbeidsplezier vergroten door alle werkzaamheden in één keer goed te doen en prettig samen te werken? Zegt u op al die vragen volmondig ja? Dan is nú het moment om te leren doorgronden waar Lean voor staat, en vooral: welk tastbaar voordeel u daarmee scoort in uw eigen installatiebedrijf. Vandaag geleerd, morgen geïmplementeerd in uw eigen bedrijf.

Uw winst: leren & direct toepassen
Sinds de jaren ’90 kiezen steeds meer bedrijven overtuigd voor Lean. En met succes! BIMpuls® heeft de Lean-methodiek in een programma verwerkt specifiek voor installateurs. De winst? U leert niet alleen de voordelen van Lean doorgronden, maar deze ook direct toepassen voor de verbetering van uw werk en organisatie. 

Prikkelend en praktisch programma
Samen met de trainer/werkplekbegeleider van BIMpuls® bepaalt u het programma. Denk aan onderwerpen als:

 • Hoe zorg ik ervoor dat onze overdrachten in één keer goed gaan?
 • Hoe verhoog ik de kwaliteit van onze werkwijzen/processen?
 • Waaraan herken ik faalkosten, hoe filter ik deze en hoe los ik die structureel op?
 • Wat kan ik door standaardisatie vereenvoudigen?
 • Wat is er nodig voor een goede project kick-off (start werkvergadering)?
 • Hoe evalueren we projecten (tussentijds), zodat we tijdig kunnen bijsturen en er leerpunten uit halen voor het volgende project?
 • Hoe kan ik mijn werkzaamheden beter leren prioriteren en plannen?
 • Hoe geef ik feedback op een manier die ons allemaal verbetert?
 • Hoe richt ik dag- en/of weekstarten zo in dat deze voor overzicht en rust zorgen?
 • Wat maakt dat een Lean-planning echt gaat doen, waar deze voor bedoeld is?
 • Hoe laat ik mijn team optimaal samenwerken vanuit ieders talenten en voorkeuren? 
 • Op welke manier geef ik iedereen afzonderlijk het beste leiding?
 • Wat kunnen we allemaal visueel maken, zodat iedereen direct overzicht en inzicht heeft?
 • Hoe borg ik (eerder gerealiseerde) verbeteringen in mijn team?

Een programma dat u direct waarde oplevert
We inventariseren met elkaar de punten waarvoor binnen uw bedrijf het verbeterpotentieel het grootst is. Met dat laaghangend fruit gaan we direct en concreet aan de slag. Hiermee realiseren we meetbare, concrete resultaten. Van het reduceren van het aantal retouren van de bouw en verkorting van doorlooptijden van werkzaamheden op de bouw tot en met het aanmaken en verwerken van storings- en servicebonnen. Plus een hogere conversie van offerte naar opdracht en een groei van het aantal onderhoudsabonnementen. De investering die u samen met BIMpuls® doet haalt u er dus altijd dubbel en dwars uit!  

Interessant voor meerdere doelgroepen
Het programma staat open voor leidinggevenden, projectleiders, calculators, werkvoorbereiders, modelleurs, engineers en leidinggevend monteurs.

Efficiënte tijdsinvestering
BIMpuls® werkt in compacte (online) workshops van een dagdeel. Daarna geven we de begeleiding op de werkplek. We werken altijd met onderwerpen uit uw praktijk, dus kosten de voorbereiding en uitwerking u feitelijks niets. Het gaat immers altijd over uw werk en daarin levert het u direct voordeel op!

Investering op maat
Uiteraard is geen enkele installateur gelijk, dus maken wij het aanbod voor dit programma voor u op maat! Dit doen wij op basis van een uitgebreid intakegesprek eventueel aangevuld met een 0-meting. Hoeveel uw bedrijf investeert is afhankelijk van de omvang en aantal deelnemers zoals wij dat met elkaar samenstellen.

Interesse?
Bel of mail en stel gerust al uw vragen. Graag zetten wij samen met u praktische stappen richting een succesvolle toepassing van Lean in uw organisatie.