Hoe toekomstbestendig is uw organisatie

Voor u ligt een primeur: de allereerste editie van de BIMpuls nieuwsbrief! Graag neem ik u kort mee in onze visie en de reden van onze nieuwsbrief. Ik nodig u uit de inspirerende artikelen te lezen en ons bij alle komende edities te blijven volgen.

Met elkaar slimmer, energiezuiniger en duurzamer bouwen
De digitale wereld doet steeds prominenter zijn intrede in onze bouw- en installatiebranche. Resulterend in intelligente innovaties die we steeds meer kunnen omarmen om met elkaar slimmer, energiezuiniger en duurzamer te bouwen en te ontwikkelen. De winst? Vanuit één informatiestroom je werk doen. Van plan tot praktijk. Van ontwikkeling en realisatie tot en met beheer, onderhoud en zelfs weer het ontmantelen van gebouwen.

Digitalisering vanuit de menselijke maat
Digitalisering, met het Bouw en Informatie Model (BIM) als slimme aanjager, is niet alleen een spannend en actueel speelveld, maar niet geheel toevallig ook exact de core-business van BIMpuls! Wel breng ik daar graag een belangrijke nuance in aan: digitale oplossingen zijn een geschenk voor de huidige en toekomstige generaties, maar zonder de menselijke toepassing daarvan blijven ook deze tools leeg en nutteloos. Dus besteedt BIMpuls, naast veel aandacht aan de harde techniek van BIM, misschien nog wel meer aandacht aan de zachtere kant, de Human Skills, van deze mateloos interessante materie: het op orde hebben als organisatie van je processen en het daaraan koppelen van de juiste attitude van je medewerkers. Inderdaad: hen toekomstbestendig en toekomstbehendig maken. Als trainings-, advies- en coachingsbureau zijn dit exact de twee speelvelden waarop BIMpuls niet alleen sterk acteert, maar die we ook synergetisch met elkaar verbinden.

BIMpuls: Omdat bouwen morgen anders is…
BIMpuls hanteert een doeltreffend motto: Omdat bouwen morgen anders. Hierin ligt alles besloten wat we doen en waarvoor wij staan. BIMpuls is een platform van professionele zelfstandigen met veel ervaring op het spannende snijvlak van installatietechniek, bouw, digitalisering en BIM in het bijzonder. Niet voor niets maken deze drie cruciale letters deel uit van onze organisatienaam! BIMpuls ondersteunt en begeleidt technische bedrijven van klein tot groot bij de groei en ontwikkeling van de vergaande digitalisering (BIM) van de bouwkolom. Met als doel bij te dragen aan een duurzame, innovatieve, toekomstgerichte en gezonde bouw- en installatiebranche. Afhankelijk van de klantvraag en de uitdagingen die actueel spelen, ontwerpen wij trainingen op maat. Geen standaard lessen van de plank, maar interactief en 100% op maat helpen wij uw organisatie toekomstbestendig én toekomstbestendig maken. En uiteraard zijn ook onze adviezen en coaching 100% op maat.

Zin om te sparren?
Graag inspireer ik u door u uit te nodigen onze artikelen in deze nieuwsbrief te lezen. Roepen deze bij u vragen op? Wilt u verder sparren? Mailt u dan naar nieuwsbrief@bimpuls.nl. Ook beveel ik u van harte onze website aan: www.bimpuls.nl.